ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

1. Što moram sve obaviti prije nego dovezem automobil na reciklažu u Auto-Otpad Tomi?

Prije dolaska automobila na Auto-Otpad Tomi vozilo mora biti odjavljeno, potrebna Vam je kopija osobne vlasnika vozila ili kupoprodajni ugovor        trenutnog vlasnika te prometna dozvola i knjižica vozila za urednu provjeru podataka u skladu s pravilima i normama Republike Hrvatske za upravljanje opasnim otpadima.

2. Što se događa sa automobilom nakon predaje u auto otpad Tomi?

Iz automobila se vadi opasan otpad:

1. Ulje iz motora

2. Ulje iz mjenjača

3. Rashladna tekućina

4. Ulje iz amortizera.

Vozilo se odlaže na vodonepropusnu podlogu. Nakon odlaganja vozila skidaju se dijelovi za ponovnu upotrebu te se nakon toga vozilo propisno reciklira u poduzeću CE-ZA-R.

3. Koliko se plaća naknada za vozilo?

Naknada vozila ovisi o godini, stanju i modelu vozila. Može iznositi od 1,5 kn/kg do 5 kn/kg. Masa vozila može se očitati iz prometne dozvole vozila.

4. Koju dokumentaciju posjeduje auto otpad „Tomi“?

Auto otpad Tomi posjeduje dozvolu Ministarstva za zaštitu okoliša prostornog uređenja i graditeljstva za privremeno skladištenje i reciklažu motornih vozila klase UP/I 351-02/07-12/137 od 28.12. 2007 te pod-koncesiju poduzeća C.I.O.S.

5. Može li se ovdje kupiti cijelo vozilo?

Odjavljeno vozilo namijenjeno reciklaži ne možete kupiti, već samo dijelove. Postoje vozila namijenjena prodaji u sklopu našeg ureda.

6. Mogu li se kupiti papiri vozila?

Dokumentacija vozila ne može se kupiti, jer je to ilegalno.

7. Možete li dostaviti robu izvan Zagreba?

Za sve narudžbe iznad 100 kn moguća je dostava robe o trošku kupca, za dostavu robe iznad 3000 kn trošak dostave preuzima Auto-Otpad Tomi. Roba se šalje HP-Expressom pošiljkama i plaća se pouzećem, ili CITY-Expressom po avansnoj uplati.

8. Koje vrste plaćanja imate?

Auto-Otpad Tomi ima gotovinsko plaćanje ili plaćanje na putem žiro računa poduzeća.

9. Postoji li garancija na kupljenu robu?

S obzirom da se radi o rabljenoj robi, uvijek postoji mogućnost neispravnosti. Garancija se vrši isključivo uz predočenje računa. Na ugrađene motore iznosi 90 dana, na generalno uređene motore iznosi 180 dana, na baterije iznosi 7 dana, na mjenjače iznosi 14 dana, pokretački i mehanički dijelovi motora 7 dana, ostala roba se pregledava prilikom kupnje.

10. Jeli moguće vratiti kupljenu robu?

S obzirom da se radi o rabljenoj robu, kupljenu robu moguće je zamijeniti za istu ako postoji na skladištu ili drugačiju prema dogovoru, povrat novca je moguć ako naša roba nije ispravna, a nemamo drugu ponuditi za zamjenu ili kompenzaciju prema dogovoru.

11. Prodajete li rešetke ventilacije, polugu od vozačkog sjedala i slične sitne dijelove za vozila?

Politika auto otpada Tomi je da se ne prodaju dijelovi koji su sastavni dio drugoga dijela, poput: kotačić regulacije ventilacije, znak sa prednje haube, žaruljice sa instrument ploče, automat sa startera i sl. Prodaju se uglavnom dijelovi u kompletu koji čine najmanju funkciju u automobilu.

12. Što da radim ukoliko nisam siguran što je u kvaru?

Posjetite servisera kako bi Vam on točno utvrdio kvar na automobilu.

13. Koje sve usluge nudi auto otpad Tomi?

Auto otpad Tomi nudi uslugu prodaje rabljenih originalnih auto dijelova, zamjene motora, generalno uređivanje motora, servis automobila, vučnu službu, a ostalo na upit prema dogovoru.

14. Prodajete li staro ulje i akumulatora, katalizatore i sl.?

Ne. Auto-Otpad Tomi posjeduje dozvolu za rad izdanu 2007 od MZOPUG tako da opasan otpad poput baterija(akumulator), otpadnog ulja, katalitičkih konvertora(katalizator) aluminija i sl. mora zakonom reciklirati i predati ovlaštenom skupljaču opasnog otpada.

15. Na koji način se kupuje roba na Auto-Otpadu Tomi?

Telefonski se informira o dostupnosti traženog dijela te se dogovora demontaža s Vašeg vozila. Zatim naši djelatnici provjeravaju ispravnost dijela s automobila s Auto-Tomija te skidaju traženi dio. Kupcu se skinuti ispravan dio predaje te kupac obavlja plaćanje.

16. Može li se kod Vas montirati kupljeni dio?

Kupljeni dio može se montirati uz naknadu u radionici Auto-Otpada Tomi po satnici uz prethodni dogovor sa mehaničarom. Mijenjanje i ugradnja dijelova ispred Auto-Otpada Tomi nije moguća.